Sportfogadás Szemlélet

Sportfogadástan Óra 1. ( Money Management )

2015. február 09. 21:51 - HobbyFogado

Sportfogadástan 1. óra Money Management 

Az alapok.

Mi is az a Money-Management ?

Magyarul Tőke Menedzsment vagyis komoly sportfogadók által alkalmazott hosszú távú sportfogadási befektetés-stratégia, amivel elsősorban a bankrollit próbálják védeni azokban az esetekben, amikor összességében negatív (veszteséges) eredményeket könyvelhetnek el egy-egy hosszabb fogadási időperiódusra.

Sportfogadásban a készleted a tőkéd. Ha elfogy a tőkéd, kiestél a játékból. A legjobb dolog a sportfogadásban a megtérülés, ami igenis lehetséges és nincs benne semmi trükk. A megtérülés a befektetett összeg és a győzelem esélyének függvényében határozódik meg. A befektetett összeg pedig az események számától és a tétek mértékétől függ csakúgy, mint bármely más befektetésnél.

Ha nem kezeled megfelelően a pénzed, akkor nem tudod megtenni a következő lépést a sikeres sportfogadások felé. Egy megfelelő és konzisztens tőkemenedzsment csökkenti az extrém veszteségek esélyét és egy hobbi tevékenységet befektetéssé alakít.

Egyszerűbben fogalmazva egy jó tőke menedzsment megakadályozza, hogy kiapadjon a fogadásra félretett pénzed. Egy általános szabályként megfogalmazható, hogy soha ne kockáztass 4%-nál nagyobb összeget egy adott fogadáson.

Nézzük, elméletben hogyan is néz ez ki, hogyan lehetséges hogy egy szimpla szabályt betartva növeljük az esélyeinket a nyerésre.

 

Attila és Fanni 10.000 Ft-nyi pénzállománnyal kezdték a hetet. Eldöntötték, hogy ugyanazokat a mérkőzéseket teszik meg, azonban abban nem tudtak megegyezni, hogy mekkora téttel játsszák meg. Attila sokkal inkább kockázatvállalóbb, mint Fanni ezért Ő 2000 Ft-tal játszott meg mindegy egyes játékot (20%-a a tőkéjének). Fanni, aki inkább kockázatkerülő stratégiát követ, pénzének 5%-val tett meg minden meccset, ami 500 Ft-nak felelt meg. Attila észrevette, hogy ha többet fogad, akkor többet tud szakítani. Igaza is volt. Az első nap 4-2 arányban találták el a mérkőzéseket. Attila 3600Ft-tal, míg Fanni csak 900Ft-al lett gazdagabb. Attila nagyon büszke volt magára.

Másnap ugyancsak 4-2 arányban találták el a mérkőzéseket.Attilanak már 17200Ft pénzállománya volt, míg Fanninak csak 11800Ft. Attila nagyon boldog volt és arra buzdította Fanit, hogy nagyobb tétekkel játsszon, azonban Fanni idegenkedett az ötlettől. Talán most fordul Attila szerencséje?  Attila optimistán gondolkodott. Mindamellett eddig 8 tippjük bejött és csak 4 ment el.

Ezután következett a 3. és a 4. nap, amikor már 2-4 és 1-3 arányban (győztes-vesztes) alakultak tippjeik. Egy szerencsétlen kör ugyancsak, de nem meglepő egy hosszú szezonban. Valójában a veszteséges időszakok elkerülhetetlenek, sőt garantáltak. Fanni 2350 Ft-t veszített, míg Attila 7800 Ft-t. Attilanak már kevesebb pénze maradt, mint Fanninak! Attilanak 7800 Ft értékű tőkéje maradt. Attila úgy gondolta, hogy a veszteséges időszaknak már vége és továbbra is 2000 Ft-tal tett meg minden mérkőzést. A következő két napban 2-2 és 1-3 arányban jöttek a mérkőzések.

Nem fogod kitalálni mi történt? Attila virtuális értelemben megkopaszodott, már csak 2800 Ft-ja maradt, amíg Fanni 3600 Ft-t veszített, de még mindig 8200 Ft-tal rendelkezik. Az egyik játékos (Attila) csaknem teljesen kimerült, amíg Fanni kezdeti pénzének 80%-a megmaradt.

Mi történt ezután? Nos, Attila kilépett. Fanni folytatta a játékot és a veszteséges négy napot, három sikeres követte. Fanninak 10-3 arányban jöttek a tippek. A következő 8 napban átlagosan 56%-os teljesítményt nyújtott. Fanni 13000 Ft-tal zárt, ami 30%-al nagyobb, mint kezdeti tőkéje.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportfogadastan.blog.hu/api/trackback/id/tr217156655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása